Четвъртък, 2 Май 2024

Жана Христова подкрепи съпруга си Румен Христов, като избра Русе за премиера на своите книги `Криле` и `Океан`

Жана Христова подкрепи съпруга си Румен Христов, като избра Русе за премиера на своите книги `Криле` и `Океан`
Публикация   07:43     08 Март, 2017 /     akcent.bg   /     1511

  Да обичаш политик се оказва мисия възможна. Доказа го в Русе Жана Христова -съпруга на водача на листата на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ Румен Христов. Тя избра аристократичния град Русе, за да направи премиера и представяне на двете си стихосбирки „Криле“ и „Океан“. С този жест поетесата – юрист заяви, че дава подкрепата си на своя съпруг в предизборната битка.

  Стиховете посветени на Румен Христов просълзиха политика, който призна, че Жана е жената в живота му вече 30 години и й благодари, че е до него през целия му нелек политически път.  Христов е член на Съюза на демократичните сили още от далечната 1990 година. Бил е два пъти министър на земеделието, съветник на президента Желю Желев, главен секретар на администрацията на президента Петър Стоянов, бивш кандидат за президент от Синята коалиция и депутат в 43-то Народно събрание, в което е и председател на комисията по „Земеделие и храни“.

  Представянето на книгите на Жана Христова се превърна в голямо културно събитие за Русе, на което присъстваха известни русенски творци и многобройна публика.

  Поезията на Жана Христова беше представена от нейния издател и главен редактор на вестник „Литературен глас“ Йордан Атанасов, от критика Владимир Шумелов от Велико Търново и от известния русенски критик и преводач Огнян Стамболиев.

  Прекрасната поетеса и актриса Иглика Пеева пренесе публиката на „Криле“ и я потопи в „Океан“-а на поезията на Жана Христова.

  На финала на събитието, Христова заяви:
Благодаря на всеки един от вас, за това, че отделихте от своето време и дойдохте тази вечер тук. За мен е чест, че премиерата на моите книги става в Русе. Аз обичам този град. Дано не прозвучи излишно силно, но съм убедена, че няма друг град в България, който да е успял да запази своя аристократичен дух и особена енергия – особено в днешното забързано и рационално време, в което живеем.

  Разбира се, че изборът ми да представя книгите си в този момент не е случаен. Тук съм и за да дам своята подкрепа на съпруга ми Румен, който отново прие предизвикателството и поведе листата за народни представители на Реформаторския блок в Русе.

  В нашето семейство сме искрени почитатели на изкуството във всичките му проявления. И аз благодаря на Румен, че не позволи политиката да го промени и успя да запази в себе си онази чувствителност  към красивото, смисленото и духовното.“

   В рамките на събитието звуча и чудесна класическа музика, в изпълнение на преподавателката от музикалната гимназия Галина Карааргирова и нейна ученичка.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha