Неделя, 20 Октомври 2024

Най-лошите източници на стрес

Най-лошите източници на стрес
Публикация   06 Март, 2017   /     akcent.bg   /     603

  Някои форми на стрес са необходими, особено, ако искаме да стимулираме креативността и ученето.

Други, обаче са единствено пречка по пътя към успеха.

Отървете се от тях и ще забележите, че сте по-продуктивни, спокойни и щастливи.

   Това са част от най-лошите източници на стрес.

1. Отлагането

Няма нищо по-стресиращо от задача, която ви тежи до последната минута и паниката, която идва от несигурността дали ще може да се справите навреме. Ако искате да направите и най-лесната задача по-сложна и трудна, просто я отлагайте до последния възможен момент. Отлагането е крайна форма на личен саботаж.

2. Разхвърляността

Когато толерирате безпорядъка, вие позволявате на боклуците и отпадъците от миналото, да повлияят на способността ви да постигнете целите си в настоящето.

3. Негативността

 Негативността е невероятно разрушителна сила. В един свят, в който постоянно сме затрупвани от негативна информация, лесно може да попаднем в една спирала на отчаянието. Вместо това, фокусирайте се над позитивните неща. Вие не можете да промените реалността и да предотвратите всички негативни събития, но позитивният начин на мислене може да промени начина, по който ги възприемате.

4. Сравненията

Да се сравняваме с другите е част от човешката природа. Истината е, че това е напълно безсмислено упражнение, тъй като винаги ще има някой с повече от нас и някой с по-малко. Това междуличностно съпоставяне отвлича вниманието ви от единственото сравнение, което наистина има значение, а именно между това, което сте постигнали и вашите цели. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha