Четвъртък, 2 Май 2024

Добрин Данев представи пред членове и ръководството на `Съюз на Дунавските овощари` виждането си за развитие на сектора

Добрин Данев представи пред  членове и ръководството на `Съюз на Дунавските овощари` виждането си за развитие на сектора
Публикация   21:51     05 Март, 2017 /     akcent.bg   /     554

  Кандидатът за депутат от БСП за 19-ти многомандатен район в Русе Добрин Данев се срещна с членове и част от ръководството  „Съюз на Дунавските овощари”, пред които представи моменти от Програмата на Коалиция „За, България”, както и своите виждания за развитие на този сектор в страната и региона.

  Участници в срещата изразиха и неудовлетворението си от факта, че давали подкрепа по места на социалистите, са получавали ДСП, което ги кара да се съмняват дали и този път няма да се получи същото.

   Основният разговор се насочи към реалните проблеми, които стоят пред овощарите в момента. Вече преминали през етапа на закупуване и създаване на насаждения, все повече и все поя-ясно пред тях стои решаването на въпроса за изграждане на структура /фирма/ на сдружението, която да има обща собствена хладилна база и която да реализира готовата продукция. Както и да представлява постоянно разрастващата се професионална структура в региона пред големи търговци и търговски вериги. На дискусия бе подложена и темата за санкциите с Русия, които определено носят сериозни негативи и на овощарите в страната.

  Добрин Данев заяви, че идеята за създаване на общо звено, което за сортира, да притежава хладилна инсталация с големи помещения пред него е стояла още преди 5 години, но изрази задоволството си, че повечето членове на сдружението вече са узрели за нея.

  Беше отбелязано, че именно овощарите от „Дунавски плод” са пионерите за иницииране и въвеждане на еднодневните трудови договори, които защитават интересите както на работодателите, така и на сезонните работници. Като бе отбелязано, че действието на тези договори трябва да претърпи развитие и да станат още по-прагматично ориентирани.

 Повечето от присъстващите изразиха задоволство, че Данев като народен представител в предишните два парламента е съдействал за контакти с изпълнителната власт и е проявявал необходимата активност в парламентарната комисия по Земеделие и храни.

  Кандидатът за народен представител разясни и допълнителните възможности, които социалистите са заложили в своята Програма за финансиране на малкия и на средния бизнес.

  Срещата завърши с подкрепа на вечерта и пожелание за успех на символичния домакин  от група македонски специалисти, като обединяващата тема бяха песни, които всички добре познаваха и заедно пяха.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha