Четвъртък, 2 Май 2024

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ се срещнаха с жители на Ценово и Караманово

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ се срещнаха с жители на Ценово и Караманово
Публикация   16:53     04 Март, 2017 /     akcent.bg   /     321

   „ГЕРБ ще има два приоритета за своята работа в бъдеще - това са образование и електронизация. Това ще осигури стабилност и развитие. ГЕРБ бяхме тези, които обвързваха образованието със социалните плащания. Дори използвахме термина "принуда". Социалните служби ще извършват още по – активна работа на място, за да осигурят присъствието на учениците в класните стаи, в противен случай - лишаване от социални помощи", каза водачът на листата на ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев по време на срещата си с жители на селата Ценово и Караманово /Община Ценово/ днес. Заедно с кандидатите за народни представители от ГЕРБ Светлана Ангелова, д-р Андриан Райков, Богдан Донев и Орлин Дяков той представи акценти от програмата на ГЕРБ в разговорите си с хора от Ценово и Караманово.

   Според него, въпреки че у нас безработицата е около 8%, бизнесът изпитва остър недостиг на кадри във всеки бранш. "Ние на практика изграждаме платена безработица, и трябва да положим всички усилия, това да се предотврати", категоричен бе той.„

   „Държавата не вдига заплатите. Това, което увеличава доходите, е една силна и бързоразвиваща се икономика. При изпълняване на програмата на ГЕРБ гарантираме в рамките на мандата минимална работна заплата от 650 лв. и средна работна заплата от 1500 лв. Ние в ГЕРБ знаем, че бизнесът плаща заплати, а правителството помага като създава среда“, добави към думите му Светлана Ангелова.

   Друг приоритет, който има ГЕРБ, е електронизацията на административните услуги, създаване на електронни регистри, електронен разрешителен режим и публичност на обществените поръчки, подчерта той. "Бюрокрацията поражда корупция и усещане за нередности и съмнения в хората", коментира Пламен Нунев. Според него решението е достъпност на електронното администриране.

   Пламен Нунев каза още, че ГЕРБ щеше да направи много повече по време на двугодишното си управление, ако усилията на правителството не бяха насочени към осигуряване на средства за разплащане на дългове, натрупани от предишни правителства.

   Кандидатите за народни представители бяха специални гости на организираното по повод Тодоровден състезание с коне и каручки в местност край село Ценово. Събитието бе уважено още от председателя на Общински съвет – Ценово Галина Георгиева, общински съветници, кмета на Община Ценово д-р Петър Петров, кметове на кметства, много гости.

  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Тагове : ГЕРБ , избори 2017 ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha