Понеделник, 29 Април 2024

Правилният момент да напуснеш….

Правилният момент да напуснеш….
Публикация   14:28     24 Фев, 2017 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     842

  Интересно заглавие, което ме накара да се замисля по-сериозно. Така написано, а и от следващия текст става ясно, че е насочено и касае работното място.…

  Това заглавие се оказва доста добра основа за по-дълбоки разсъждения.  И ако все пак някой се е намерил  да даде препоръки кога трябва да се напусне работа…. то  трактовката може да бъде доразвита в различни посоки от реалността и развитието на личността….

   Правилният момент да напуснеш политиката….

  Темата е особено актуална в момента, предвид изборната ситуация. Но, както се вижда, онези, които са били част от тези МРЪСНИ ИГРИ, не само че не напускат. С пълното съзнание да се омаскарят напълно, те прескачат от партия в партия, от хранилка на хранилка, без каквито и да било скрупули. Нещо повече, имат наглостта като  безпаметни същества да обясняват деградацията си с личностно развитие /освен ако нямат предвид  деградацията си като развитие/. Така че сега не е подходящ момент, като че ли, да се напуска политиката. Може би след месец ще има тук- таме по някой герой, но сега явно не е препоръчително. … Като изключим 2-3 артистични имена и фамилии, които се усетиха навреме…

  Правилният момент да напуснеш жена си….

Струва ми се, че и тук няма такъв момент. Като изключим патетиката от сватбения ден, оттам- нататък нещата вече са доста по-различни. Единствено може да се допусне за такъв възможен момент, ако тя, както и работата, не са ти омръзнали до болка, или пък ти причинява болка. Предвид обаче доходите на по-голямата част от мъжете, подобен рязък завой не е препоръчителен, предвид и сравнително ниската средна  възраст на активните семейни българи.

Правилният момент да напуснеш България….

  За изминалите 27 години демокрация, управляващите показаха, че няма неподходящо време. Независимо от политическия цвят и възгледи, и убеждения /по-скоро липса на такива/, първите напуснали страната бяха братята цигани и техните деца. Само дето имаха различен път на развитие. И понеже гласоподавателите вярват на своите избраници, макар и след доста време, обосяли и уморени да викат демокрацията /да им помогне/, масово тръгнаха да си търсят неосъществените мечти и липсата на шанс за развитие в собствената им родина.

  Това може да има още редица интерпретации…. Правилният момент да напуснеш софрата, правилният момент да напуснеш авторитетната организация, в която липсват авторитети.

  Трудно може да напуснеш монополите, но не се налага, защото те решават с кого да се разделят, макар и в изключително краен случай.

  Така че правилен момент да се напуска много рядко се намира. Затова е добре да се мисли, преди да се влиза в разновидните житейски капани.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha