Неделя, 13 Октомври 2024

`Монтюпе` пуска отново спрените от РИОСВ Русе карусели за леене на алуминий

`Монтюпе` пуска отново спрените от РИОСВ Русе карусели за леене на алуминий
Публикация   12 Фев, 2017   /     akcent.bg   /     436

   С определение № 1740 на Върховният административен съд на Република България от 10 февруари се спира предварителното изпълнение на заповед № 471/10.11.2016 г. на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе, като се отменя и определение от 20.12.2016 г. постановено по административно дело № 424/2016 г. по описа на Административен съд – Русе.

   С оспорената пред първоинстанционния съд заповед на жалбоподателя е наложена принудителна административна мярка – спиране на част от инсталация за каруселно леене на алуминий в Завод за производство на алуминиеви автомобилни детайли и части на „Монтюпе“, титуляр на Комплексно разрешително.

  Изводът на съда, че са налице доказателства, от които може да се направи предположение, че не е установено по несъмнен и безспорен начин настъпването на значителна и трудно поправима вреда на дружеството-жалбоподател именно от предварителното изпълнение на процесната заповед за налагане на принудителни административни мерки, е необоснован.

  От приложените по делото писмени доказателства по несъмнен начин се установява, че предварителното изпълнение на заповедта ще причини на дружеството значителни и трудно поправими вреди. Касае се за драстично ограничаване на дейността на промишленото предприятие, водещо до неизбежно до съкращаване на наетия персонал и неизпълнение на сключени договори за износ на готова продукция, тежки финансови загуби (в размер на милиони евро и лева) и уронване на престижа на дружеството. Нещо повече, налагането на процесната ПАМ рефлектира негативно и върху обществения интерес за намаляване на безработицата сред активното население и насърчаване на чуждите инвестиции в нашата страна.

   Източник: Русеинфо

Тагове : `Монтюпе` ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha