Неделя, 13 Октомври 2024

Туристите ни са се увеличили с близо 20%

Туристите ни са се увеличили с близо 20%
Публикация   11 Фев, 2017   /     akcent.bg   /     287

  Чуждестранните туристи в зимните ни курорти са се увеличили значително, съобщи министърът на туризма Стела Балтова. Само през декември броят на туристите е скочил с 19% в основните курорти Боровец и Банско.

  58% е ръстът на полските посетители, 46% повече германци са практикували зимен туризъм в България, туристите от Великобритания са повече с 33 на сто, ръстът от гърци е 27%, а от турци 15 на сто.

  "Моите очаквания са да направим и изключително добър летен сезон. Очакваме около 9 млн. туристи", посочи Балтова. Тя заяви, че с работата си в служебния кабинет иска да убеди всички, че туризмът трябва да се превърне в национална кауза, тъй като има най-голям принос в БВП", каза министърът.

  Балтова коментира и световните тенденции за ръста на краткосрочните пътувания. "Ние трябва да имаме готовност да посрещнем един такъв турист по най-добрия начин, тъй като той ще остане в България за по-кратко време. Да го насърчим отново да се върне. Такива посетители се интересуват от друг вид туризъм. Не е задължително да идват за ваканция на морето или на ски. Искат да видят културно-исторически забележителности, опера, балет. Това е коренно различно от това, което предлагаме", поясни тя.

Тагове : туристи , ръст ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha