Четвъртък, 19 Септември 2024

Най-великият отново е тук! Федерер с мечтан триумф срещу Надал в Мелбърн

Най-великият отново е тук! Федерер с мечтан триумф срещу Надал в Мелбърн
Публикация   29 Ян, 2017   /     akcent.bg   /     475

  Роджър Федерер дочака своя голям триумф срещу Рафаел Надал! Той спечели 18-ата си титла от Големия шлем след феноменален успех над Рафаел Надал в пет сета на финала на Откритото първенство на Австралия. В отделните части той се наложи с 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3 за близо четири часа битка. Това е първи негов триумф от най-престижните четири състезания след 2012-а.

  С успеха си 35-годишният Федерер се превърна във втория най-възрастен шампион в Големия шлем в Откритата ера на тениса. Освен всичко Федерер ще се завърне от новата седмица в топ 10 на ранглистата. Общо за него това е пети триумф на Australian Open.

  Федерер стана и първият шампион в Шлема след Матс Виландер през 1982 година, който по пътя към трофея успява да победи четирима играчи от топ 10.

  "Мисля, че Роджър заслужаваше повече титлата от мен. Ще продължавам да се опитвам," пожела си Рафа по време на награждаването.

  "И двамата не вярвахме през миналата година, че това може да се случи. През миналата годината, когато се срещнахме в края на сезона в твоята академия. Тенисът е горчив спорт и трябва да се справяш с трудностите. Да победиш играчи като Рафа изисква невероятно усилие. Да победя Надал е нещо специално и към това се стремих в последните шест месеца," коментира и Федерер, който поздрави своя екип, но и този на Надал заради неговото изключително завръщане.

Едно от най-важните неща, които трябва да се отбележи - Федерер вече е първият играч в историята с 5 титли на 3 от турнирите от Големия шлем - 5 в Австралия и САЩ, а също и 7 на Уимбълдън.

Състезателите с най-много трофеи в Големия шлем:
1. Роджър Федерер - 18
2. Рафаел Надал - 14
3. Пийт Сампрас - 14
4. Новак Джокович - 12
5. Рой Емерсън - 12
6. Бьон Борг - 11
7. Род Лейвър - 11



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha