Неделя, 13 Октомври 2024

Български луканки, масла, вина, сокове и сирена на `Зелената седмица` в Берлин

Български луканки, масла, вина, сокове и сирена на `Зелената седмица` в Берлин
Публикация   22 Ян, 2017   /     akcent.bg   /     288

Десислава Танева откри щанда ни на най-голямото в света аграрно изложение. Този година 10 български фирми представят продукцията си по традиционни рецепти

   За 28-и път България отново се представя на “Зелената седмица” в Берлин – най-голямото в света изложение на аграрни продукти и на хранително-вкусовата промишленост.

  Министърът на земеделието и храните Десислава Танева откри българския щанд. Тя посрещна германския си колега Кристиан Шмидт, който по традиция посещава щанда ни в деня на откриването на “Зелената седмица”.

  Този година 10 български фирми представят продукцията си по традиционни рецепти – “Панагюрска луканка”, филе “Елена”, роле “Трапезица”, суджук, пастърма, малиново и капиново вино, биосокове, сиропи от ябълки, рози, арония, бъз, малини, орехи, мед, сладка, сушени плодове, сирена и подправки.

     “Зелената седмица” се провежда за 82-ри път. На изложението, което продължава до 29 януари, са представени 1650 изложители от 66 държави. Очакват се общо близо половин милион посетители. Входът е 14 евро.

  Тази година партньорска страна е Унгария, преди нея миналата година Мароко. През 2018 година партньорска страна ще е България. На такава държава се предоставя цяло хале.

  Как ще се представи България, предстои да видим.

  Крайно време е и да помислим и да стъпим трайно и убедително на големия германски пазар за храни и напитки. Засега присъствието ни е повече от скромно – сирена и кисело мляко. Къде са луканките ни и другите месни деликатеси? Къде са вкусните ни домати, грозде и ябълки?



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha