Неделя, 13 Октомври 2024

Втори ден ж.п. композиция на Булмаркет тъне в преспите край Висока поляна

 Втори ден ж.п. композиция на Булмаркет тъне в преспите край Висока поляна
Публикация   19 Ян, 2017   /     akcent.bg   /     649

Възстановителен влак чака на гара Самуил да може да стигне до закъсалия ж.п. състав

 Снимка- в-к Труд   Втори ден ж.п. композиция, собственост на Булмаркет, стои закъсала до Висока поляна. В момента, към 11 часа,  работници на частната фирма и на НКЖИ работят, за да може специализиран възстановителен влак, който изчаква на гара Самуил, за да може да достигне до закъсалия влак.

  В нощта срещу сряда два товарни влака на частни превозвачи са заседнали в преспи между Висока поляна и Самуил.

  Товарна композиция, собственост на БЖК, закъсва във вторник вечерта. От другата страна гарата, посока Бургас, идва втора товарна композиция,  собственост на „Булмаркет“, последният празен вагон леко се приплъзва със задната талига.

   В първите часове на вчерашния ден се търси разрешение влакът да се върне и да мине по заобиколен маршрут, през Горна Оряховица. Докато това се случи и композицията потегля, на участък от ж.п. линията вече е имало преспи, в които влакът затъва. Снегът е повдигнал 60-тонния локомотив. Работници разриват около локомотива, но все още без резултат.

  Не е ясно как се действа в подобни извънредни ситуации, но вината на Националната компания Железопътна инфраструктура, която поддържа трасето е фрапираща. Според работещи в системата местата със снегонавяване със сигурност се знаят от поддържащите ж.п. линията, но ясно липсата на движение по това време не е било отчетено от онези, които са дали зелен семафор на заклещения в преспите влак.

   Влаковата композиция на БЖК вече е изтеглена.  По предварителна информация ж.п. участъкът между Самуил и Каспичан остава затворен за движение на влакове, като се очаква то да бъде възстановено най- рано от късно тази вечер.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha