Понеделник, 14 Октомври 2024

Огнян Донев стана `Мистър Икономика`, `Мисис Икономика` е Светла Лесова

Огнян Донев стана `Мистър Икономика`, `Мисис Икономика` е Светла Лесова
Публикация   01 Дек, 2016   /     akcent.bg   /     567

Призът в категория "Индустрия", или предприемач на годината сред индустриалците, стана Пламен Бобоков, председател на борда на директорите на "Приста Ойл Холдинг"

   Огнян Донев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Софарма", стана "Мистър "Икономика" за 2016 г. Това бе обявено по време на церемония, на която бяха наградени победителите в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" на КРИБ и сп. "Икономика" за 2016 г. Донев е избран от жури от 29 членове на УС на КРИБ. Наградата му бе връчена от министъра на икономиката Божидар Лукарски и от минологодишната "Мисис Икономика" Петя Димитрова. Наградата за жена-предприемач отиде при Светла Лесова, изпълнителен директор на "Монделийз България" .
   Статуетката за "Мисис Икономика" тя я получи от Мариета Захариева, шеф на агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия.
 
   Призът в категория "Индустрия", или предприемач на годината сред индустриалците, стана Пламен Бобоков, председател на борда на директорите на "Приста Ойл Холдинг". Той получи статуетката от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Бобоков каза, че ще подели наградата с брат си, по братски.
 
    В категорията "Финанси и застраховане" министърът на финансите Владислав Горанов отвори плика с името на Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИбанк.

 

   Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет на Българо-американската кредитна банка, получи отличие за цялостен принос в развитието на банковото дело и за 20-годишния юбилей на банката. Мистър Икономика за 2016 г. стана Огнян Донев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Софарма". Призът му връчиха министърът на икономиката Божидар Лукарски и миналогодишната "Мисис Икономика" Петя Димитрова.

 
   Със златната значка на КРИБ, която се давала изключително рядко, каза председателят и Кирил Домусчиев, бе отличен Константин Стаменов, председател на УС на е БФИЕК. Той бе награден за принос в регулацията на дефицитите в енергетиката в България. В категория "Енергетика" бе отличен Теодор Осиковски, главен изпълнителен директор на "Енергоремонт Холдинг". Призът му бе връчен от Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на "Минстрой холдинг"
 
   Изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров бе излъчен за победител сред номинираните в сектор "ИКТ, аутсорсинг, бизнес процеси". Цветелина Бориславова, председател на УС на Българо-американската кредитна банка получи специално отличие за цялостен принос в развитието на банковия сектор в България и по повод 20-годишния юбилей на банката.
 
   Директорката на "Лидл България" Милена Драгийска-Денчева стана победител в "Услуги и търговия". 
 
   За първи път тази година имаше и награда за сектор "Енергетика". Тя бе връчена от от Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на "Минстрой холдинг" на главния изпълнителен директор на "Енергоремонт холдинг" Теодор Осиковски. Сред мениджърите в транспорта отличието бе за Илиян Филипов, съдружник в ПИМК, а сред консултанския бизнес призът отиде при Стоян Ставрев, управител на Българска консултантска организация.

 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha