Понеделник, 14 Октомври 2024

За 25-и път ще бъде награден агробизнесмен №1

За 25-и път ще бъде награден агробизнесмен №1
Публикация   28 Ноемв, 2016   /     akcent.bg   /     331

  За 25-и път най-авторитетният вестник за земеделие и агробизнес у нас “Български фермер” присъжда годишния приз “Агробизнесмен на България”. Отличието ще бъде връчено в четвъртък от министъра на земеделието и храните в оставка Десислава Танева в столичния хотел “Маринела”.

   Това ще стане след среща с агробизнеса от 15,30 ч, на която ще бъдат обсъдени политиките за развитието на сектора. В срещата и церемонията по награждаването ще участва и шефът на фонд “Земеделие” Румен Порожанов.

   За първи път тази година освен големия приз в. “Български фермер”, издание на “Медийна група България”, предвижда и отличия в още 8 категории за доказани успехи през 2016 г. Сред тях са “Млад агробизнесмен”, “Агроиноватор”, “Агроинвеститор” и т.н. (За какво са всички отличия, виж в табл. - б.р.) Кампанията за определяне на лауреатите, срещата с агробизнеса и церемонията по връчването на приза “Агробизнесмен на България” и отличията в категориите се осъществява с подкрепата на Банка ДСК.

   Годишният приз “Агробизнесмен на България” е учреден от в. “Български фермер” и е връчен за първи път през 1991 г. Това е първото и най-авторитетно отличие в бранша, връчвано от медиите. Тази година изборът на редакционния екип е известният и уважаван представител на успелите в земеделието Недко Митев - основател и собственик на фирма “Недко Недков - Овчарово”. Той е определен за носител на високото отличие заради изключително големите си заслуги за развитието на българското растениевъдство и животновъдство и за приноса си за модернизация на българския агробизнес.

   Стопанството на Недко Митев е с близо 7000 крави и предприятие за млечни продукти. Обработва малко над 60 000 дка земя и притежава завод за биогаз.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha