Понеделник, 14 Октомври 2024

Отличиха най-добрите български фирми

Отличиха най-добрите български фирми
Публикация   27 Ноемв, 2016   /     akcent.bg   /     291
За пета поредна година най-добрите български фирми бяха отличени в националния конкурс „Най-добра българска фирма на годината“, организиран от Първа инвестиционна банка.
 
  Специалната церемония се проведе на 24-ти ноември в Софийска градска художествена галерия. Победителите бяха излъчени от авторитетно жури в състав: Васил Христов – главен изпълнителен директор на Fibank, Лъчезар Богданов - управляващ партньор в „Индъстри уоч“, финансистът Емил Хърсев, социологът Кънчо Стойчев - съосновател на ББСС „Галъп Интернешънъл“ и председател на „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“, Венелина Гочева - управител на „Медийна група България”, и Йордан Матеев - главен редактор на сп. „Форбс“ България.
 
  В тазгодишното издание на инициативата взеха участие 270 компании от 80 бранша. Целта на конкурса е да фокусира общественото внимание върху примерите за устойчив бизнес, да поощри силните бизнес идеи и добрите бизнес практики. Високо бяха оценени компаниите, които показват възможности за справяне в конкурентна среда в и извън страната, както и потенциал за навлизане на нови пазари - у нас и в чужбина.
 
  В категорията „Микро и малка фирма“ победител стана Винарска изба Логодаж ООД – производител на висококачествени вина. Второ място в категорията бе отредено на Грейко Инженеринг ООД, която се занимава с проектиране, производство и търговия с пелетни горелки, котли, камини и съоръжения, оползотворяващи биомаса. На 3-то място е Ес Ел Ес Пи ООД, която предлага преводачески услуги и локализация и е единствен доставчик на преводачески услуги за SAP SE.
 
  В най-оспорваната категория „Средна и голяма фирма“ голямата награда бе присъдена на производителя на домашен текстил Аглика ООД. Всички продуктови групи на фирмата се характеризират с вътрефирмено “ноу-хау” и революционни иновации.
  На второ място журито класира фирма Гейд 2000 ЕООД, която е производител на захарни изделия и притежава разработени собствени марки.
  На трето място в категорията e фирма ВИАС ООД със седалище в Шумен. Компанията притежава първата в Северна България фабрика за производство на ПВЦ профили, която работи по високи германски и австрийски стандарти.
 
   Посетителите на сайта на конкурса www.naidobrafirma.bg определят приза в категорията „Награда на публиката“ - първо място спечели Гласко ООД от Търговище. Отличената фирма се занимава с дизайн и обработка на стъкла и огледала за мебелната промишленост и строителството и е лидер в своята сфера вече 15 години.

 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha