Понеделник, 27 Май 2024

/обновена/ Голямо Враново пуска sous vide (су вид) джолан, ребърца и месо за готвене

/обновена/ Голямо Враново пуска sous vide (су вид)  джолан, ребърца и месо за готвене
Публикация   14:43     30 Ноемв, 2016 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     2232

Свинекомплексът вече предлага бекон по английска технология, ще изнася и в Англия

   Свинекомпрекс „Голямо Враново“ е сред пионерите в страната, които предлагат sous vide (су вид)  продукти. Това стана ясно днес на нарочна пресконференция, участие в която взеха изп. директор Вихрен Димитров, технологът месар Терънс Гилиган и шеф готвачът Лъчезар Лачев.

   Представянето на това съвременно и модерно приготвяне на хранителни продукти /и не само/ става буквално днес, като по-късно вечерта ще бъде направена и презентация на джолан, лентови ребърца и свинско месо за готвене.

   Лачев не скри задоволството си от качественото месо на Свинекомплекс Голямо Враново, което всъщност го е вдъхновило да предлага в столицата серия „Сръбска скара“. За майстора- готвач се оказа от особена важност именно качеството на месото. За разлика от големите вериги, където се предлага вносно месо със съмнително качество, то тук категорично няма компромис. И даде пример, при който вносното и по-евтино месо след обработка се стопява с до 45 процента, докато това на Голямо Враново намалява в рамките на стандартите – 12-15 на сто за по- сухите меса и до 25 процента за по- мазните.

  След като тества пазарът по Черноморието в и в Гърция, Голямо Враново вече смята да предлага своите бекон вкусотии и на английския пазар. Тази възможност идва от технолога месар Терънс Гилиган, който от година и половина работи с продуктите на Свинекомплекс Голямо Враново и по-конкретно- с бекон. По оригинални английски рецепти той овкусява качественото месо, което според него вече превъзхожда произведеното на Острова. Гилиган ще обучава и български транжори, които да могат да поддържат едно високо качество на бекона, храна за голям брой чужденци и все повече българи.

   Голямо Враново разполага със собствена магазинна мрежа в Русе /7 фирмени магазина/, както и в други градове на страната, информира изп. директор Вихрен Димитров. Това е един от начините клиентите да са сигурни, че ще получат високо качество на добра цена.

Фактът, че една значителна част от постоянните клиенти са хора от третата възраст говори, че за храната специално компромиси не трябва да се прави. А именно това препоръчва Димитров. След отпадането на БДС през 1993 година много производители побързаха да гонят големи и бързи печални. Голямо Враново не въведе стандарта Стара планина, защото не е преставало да произвежда продукти със занижено качество, каза още Димитров.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha