Понеделник, 14 Октомври 2024

Бизнесът подкрепи Цецка Цачева и заяви `Не е време за оставки`

Бизнесът подкрепи Цецка Цачева и заяви `Не е време за оставки`
Публикация   11 Ноемв, 2016   /     akcent.bg   /     292

Кандидатите на ГЕРБ се срещнаха и бяха подкрепени от българските предприемачи

  Кандидатите за президент и вицепрезидент от ГЕРБ - Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев, се срещнаха с представителите на бизнеса от КРИБ и бяха подкрепени от българските предприемачи. Президентските и парламентарните избори са нещо различно, сега не е време за оставки. Това заяви изпълнителният директор на КРИБ Евгени Иванов.

  Под натиск може да се стигне до оставка на най-високо ниво и да се сформира кабинет от типа „Орешарски”, какъвто вече сме виждали. Тогава се случиха неща като покачване цената на тока, спиране на европроекти и безработица. Днес сме притеснени, че това нещо може отново да се случи. А в момента виждаме стабилност, безработицата намаля драстично и инвестициите се повишиха, допълни Иванов.
 
  Цецка Цачева заяви, че нейните послания винаги са били за сигурността и стабилността, защото това е желанието и на гражданите. Това обаче се случва само когато няма политическа криза. Вярно е, че Бойко Борисов пое отговорност като лидер, но аз не бих желала в обществото да се наслагват страхове.
 
  Правителство ще има и занапред, независимо от това какво ще се случи, но българите искат стабилност, заяви министър Томислав Дончев. Никой предприемач не иска да влага парите си на място, за което не се знае как ще изглежда след една година, но ако едно правителство не е добре подкрепено няма как да е силно и няма моралното право да продължи, допълни Дончев.
 
  Ролята на ГЕРБ ще се запази като партия, която е най-близко до хората и винаги ще зачита мнението на гражданите, каза министър Владислав Горанов.
 
  Вицеадмирал Манушев пък е категоричен, че военните имат нужда от развиване на производство в сектора.
 
  Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че когато има публични средства, те трябва да бъдат разпределяни приоритетно.
 
  Присъстващите на срещата се договориха от следващата седмица да започнат работа по създаването на съвет, който да работи в името на гражданите. Ако обаче се стигне до ситуация на оставка, значи, че ще съм загубила и няма да имам моралното право да участвам в такъв съвет, заяви Цецка Цачева и подчерта, че поема ангажимент нейните послания да достигнат до възможно най-голям брой хора. Не съм дилър на страха, но вярвам, че ще получа подкрепата на всички работещи граждани, допълни Цачева.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha