Снимки: 1,2,3,4,5:
22 ро то Международно кулинарно изложение събра на едно място 54 националности с над 1600 участници в различни кулинарни дисциплини, които се бориха за Олимпийските отличия. Игрите се проведоха в гр.Ерфурт, Германия от 22 до 25 октомври 2016г
Българският кулинарен отбор за Олимпийските игри бе в състав:
Капитан на отбора - Милен Панев , носител на множество награди и отличия от Национални и Световни състезания, консултант в елитни столични заведения
Александър Иванчев - Сладкар на националния кулинарен отбор на България, от Русе, работи в София
Владимир Тодоров – Русе, Победител в дисциплината Готвач на България в Национална Кулинарна Купа на България 2016г, работи гл. готвач в р-т Грос
Александър Тодоров – Русе, работи в Лондон, ресторант Афера, който притежава една звезда Мишлен,
Сали Али- Русе, ресторант Опиум
Кирил Спасов
Ярослав Матев
Всъщност, представянето е индивидуално, като лицата на отбора са Милен Панев и Ал. Иванчев са лицата на отбора, а останалите са помощници /регламентът на състезанието позволява неограничен брой помощници/.
Българският тим печели бронзов медал в категорията „Пасти шеф“ и диплома в категория Кулинария арт. Дипломата се дава за постигане на висок резултат, от 60- 70 точки -диплом, следва бронзов и 100 т. – злато.
Състезанието привлече много добри готвачи от цял свят и премина при перфектна организация в конгресния център MESSE – Ерфурт, сподели Сали Али.
За топла кухня участниците е трябвало да приготвят 4 ястия и 4 хапки- това се възприема за една концепция. При сладкарите изискването е било 4 десерта с 4 вида хапки.
От всеки вид хапки трябва да се направят по 7 от вид и да са абсолютно еднакви.
Оценяване – подреждане на самата маса точно за час и половина от международно жури.
Концепцията е на Милен Панев.
Преди състезанието се провежда тренировка, на която за последен път се демонстрират възможностите на участниците в отбора. На всеки един като задача се дава да направи основно ястие. Сали се представя с едно основно ястие от телешко, едно- от риба, едно- от пилешко и едно предястие на млечна основа.
Самото състезание преминава без дегустация- демонстрират се техника и визия. Пред журито се представя готова продукция, която се оформя на място, като се показват дизайнерски умения и перфекционализъм.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай