Понеделник, 14 Октомври 2024

Отварят офертите за разширението на пътя за Силистра край Дунав мост

Отварят офертите за разширението на пътя за Силистра край Дунав мост
Публикация   24 Окт, 2016   /     akcent.bg   /     625

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1,5 млн. лв., а срокът за изпълнение на стротелните дейности е 120 дни Идеята за разширяване на пътя Русе-Силистра в района на Дунав мост датира от 1985 г

  Офертите на кандидатите за реконструкция и удвояване на пътното платно на пътя Русе – Тутракан – Силистра ще бъдат отворени утре, 25 октомври, информират  от Агенция „Пътна инфраструктура“.  Става въпрос за пробива под железопътния надлез към Дунав мост за Румъния, при изхода в посока Силистра.

   Предвижда се изграждането на второ платно за движение, с което ще се подобри пропускателната способност, безопасността и удобството при пътуване в участъка от кръговото кръстовище при Дунав мост. След реконструкцията и разширението отсечката ще разполага с две платна, всяко с две ленти за движение и средна разделителна ивица.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1,5 млн. лв., а срокът за изпълнение на стротелните дейности е 120 дни.

  Идейният проект беше представен в средата на юли 2011 г., по време на губернаторството на сегашния кмет Пламен Стоилов. С четирилентовият изход в посока Силистра ще се облекчи трафикът в района на Дунав мост, където всекидневно преминават средно по 1 400 ТИР-а в двете посоки. През лятото броят на преминаващите от там тежкотоварни автомобили стига до 1 800. Идеята за разширяване на пътя Русе-Силистра в района на Дунав мост датира от 1985 г., но тя така и не е била реализирана до момента.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha