Понеделник, 14 Октомври 2024

Едно е да искаш, друго е да можеш: 6 признака, че не ставате за предприемач

Едно е да искаш, друго е да можеш: 6 признака, че не ставате за предприемач
Публикация   06 Окт, 2016   /     akcent.bg   /     369

  Много хора искат да започнат бизнес, но не всеки има нужните знания и умения, за да го направи.

  Хората, които искат да бъдат предприемачи, винаги ще бъдат много повече от тези, които действително започват собствен бизнес. По една проста причина - не всеки може да понесе тежките условия и натоварването, характерни за света на предприемачеството.

  Така че, ако сте размишлявали над възможността да започнете собствен бизнес, проверете дали следните черти са ви присъщи, преди да поемете по пътя на предприемача.

     1. Предпочитате да следвате заповеди

 Светът е съставен от лидери и последователи. В коя от двете групи попадате вие?

Ако се чувствате комфортно в ролята на човек, който изпълнява чужди заръки, предприемачеството най-вероятно не е за вас. Ако обаче изпитвате желание да вземате решения и да водите, може би имате искрата, нужна за създаването на собствен бизнес.

   2. Предпочитате да работите по реализирането на чужди мечти

„Работете по изграждането на вашите собствени мечти, ако не искате някой да ви наеме, за да изградите неговите.“, казва Фара Грей, инвеститор и филантроп.

  Може да сте напълно удовлетворени от идеята да отдадете живота си на упорита работа по осъществяването на чужда мечта. В това няма нищо лошо.

  Родителите, например, са мотивирани от желанието да помогнат на своите деца да постигнат мечтите си. Учителите дават живота си, за да помогнат за развитието и просперитета на цяло поколение от ученици. Множество нестопански организации съществуват, за да върнат към живота множество умиращи мечти.

  Да помогнете на някой друг да постигне своята мечта, не е грешка, но ако имате свои собствени мечти, които не гравитират около общото благо, може би трябва да спрете да работите за реализирането на чужди желания.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha