Понеделник, 14 Октомври 2024

Търговските вериги предлагат да поддържат определен обем български стоки

Търговските вериги предлагат да поддържат определен обем български стоки
Публикация   29 Септ, 2016   /     akcent.bg   /     395

   Представителите на търговски вериги у нас са проявили инициатива да влязат в контакт с Министерството на земеделието и храните и да се постигне доброволно споразумение за това да продават определен процент български стоки. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров в Хасково, цитиран от БТА.
  
     Той уточни, че засега се обмисля споразумение за над 50 процента български стоки.

    Преди няколко месеца веригите в Румъния бяха задължени да продават поне 15% местни стоки.

    Заместник-министърът участва на кръгла маса по проблемите на селскостопанския бранш преди официалното откриване на изложение на 34 производители и преработватели от Хасковска област в рамките на инициативата "Подкрепяме българското" на министерството.

   Хранителните стоки, произвеждани в България, вече са достатъчни по обем и с добро качество, така че да присъстват на трапезата на всеки българин. Делът на българските стоки в потреблението с всяка изминала година се повишава, каза преди това заместник-министърът.
Той изнесе данни за развитието на растениевъдството и животновъдството в Хасковска област.

   Според тях за последните три години трайните насаждения в региона са се увеличили със 130 хил. декара. За последните две пък популацията на подлежащите на подпомагане животни е нараснала с между 14 и 30 процента.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha