Четвъртък, 19 Септември 2024


Публикация   25 Септ, 2016   /     akcent.bg   /     388

   Русенци откриха още в 12-ата минута чрез Антон Огнянов, но с голове на бразилците Фелипе Бризола и Жоао Паоло в двете полувремена "канарчетата" стигнаха до пълен обрат.

  След първото си поражение за сезона "драконите" остават на второ място в подреждането със 17 точки, колкото има и лидерът "Левски". Сините обаче имат по-добра голова разлика и мач по-малко, който ще изиграят в понеделник, когато гостуват на "Локомотив" (Горна Оряховица).

  "Ботев" пък излезе на шесто място в подреждането с 13 точки, с колкото са и ЦСКА и "Берое", но с по-добри показатели.

  Мачът започна с лек домакински превес, който доведе до гол още в 12-ата минута. След груба грешка на защитника Крум Стоянов Юли Ненов овладя топката и я пусна към Антон Огнянов, за когото не бе проблем да се разпише в опразнената врата с четвъртото си попадение за сезона.

  В 28-ата минута гостите сложиха край на серията на Мартин Луков от пет поредни срещи без допуснат гол. Бразилецът Фелипе Бризола матира вратаря на "драконите" с мощен шут в горния десен ъгъл. Четири минути по-късно и Серкан Юсеин шутира от дистанция, но този път Луков се намеси блестящо и запази резултата непроменен.

  До почивката пловдивчани бяха по-добрият състав на терена и направиха няколко пропуска чрез Жоао Паоло, Иван Стоянов и Бризола.

  След подновяването на играта "Дунав" натисна съперника си много скоро стигна до страхотно положение. Юли Ненов бе изведен зад защитата, излъга бранител на "канарчетата" и стреля, но шутът му срещна напречната греда.

  Този пропуск се оказа фатален, защото в 64-ата минута Жоао Паоло направи обрата на "Ботев" пълен. Той получи извеждащо подаване от Тодор Неделев и с отличен удар прати топката в мрежата. В 77-ата бразилецът можеше да се разпише отново, но вратарят на домакините се намеси добре.

  До края "драконите" се опитаха да стигнат поне до равенството, но така и не успяха да намерят път към вратата на съперника и логично записаха първото си поражение.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha