Понеделник, 14 Октомври 2024

500 лв данък за такситата в Русе

500 лв данък за такситата в Русе
Публикация   25 Септ, 2016   /     akcent.bg   /     386

Очакваните постъпления в местната хазна са под 400 000 лева

 Русенските таксиметрови превозвачи ще плащат годишен данък от 500 лв. от 2017 г., реши на последната сесия Общинският съвет в Русе.

  Очакваните постъпления от данъка да са в размер на 373 000 лв. Те са определени на база издадените разрешения за извършване на таксиметров превоз на пътници и общия брой таксиметрови автомобили на територията на Община Русе.

  Общинският съвет определя годишния размер на данъка върху таксиметров превоз на пътници за съответната година в граници от 300 лв. до 1000 лв. в срок до 31 октомври на предходната година.

  Законът за допълнение на Закона за местните данъци и такси регламентира реда, по който данъчно задължените лица, посочени в раздел „Данък върху таксиметров превоз на пътници“, се облагат с данък върху таксиметров превоз на пътници за извършваната от тях или от тяхно име дейност по таксиметров превоз на пътници. Данъчно задължени лица по този раздел от закона са превозвачите, притежаващи удостоверение за регистрация, издадено от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници, издадено от кмета на общината



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha