Неделя, 20 Октомври 2024

Безплатна консултация в МБАЛ-Русе в Световния ден на контрацепцията

Безплатна консултация в МБАЛ-Русе в Световния ден на контрацепцията
Публикация   21 Септ, 2016   /     akcent.bg   /     448

Б

    По повод на Световния ден на контрацепцията Акушерогинекологичния комплекс към МБАЛ- Русе организира информационна кампания, насочена към всички жени и мъже в репродуктивна възраст. Кампанията ще се проведе от 11:00 до 19:00ч. в консултативния кабинет на Гинекология, който се намира във фоайето на първия етаж на АГ комплекса.

    Там ще бъдат на разположение рекламни материали, предоставени от фирма Гедеон Рихтер, с информация за различните видове предпазни средства. На място желаещи ще имат възможността да получат и БЕЗПЛАТНА консултация относно най-подходящите за тях контрацептиви.

   Мисията на Световния ден на контрацепцията, в частност и тазгодишната кампания е да допринесе за увеличаване знанията на младите хора за репродуктивното здраве и предпазване от нежелана бременност.

    Целта е да се насърчат младите хора да не се притесняват да говорят за неща, свързани със секса, възпроизводството и възможностите за предпазване от нежелана бременност и сексуално-предавани инфекции. Преди да решат да правят секс те трябва да бъдат подготвени за това, да знаят от къде могат да намерят информация, да търсят помощта на специалист или близък човек, на когото могат да се доверят.

     И тази година РЗИ - Русе, отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето”  провежда образователни лекции и беседи, представя мултимедийни презентации и филми със събеседване сред учениците в русенските училища, предоставя информационни материали по актуалната тема.

     



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha