Понеделник, 14 Октомври 2024

Бъдещето на дроновете

Бъдещето на дроновете
Публикация   21 Септ, 2016   /     akcent.bg   /     419

Франк Вернеке, основател на DroneMasters в Германия. 

Бъдещото приложение на дроновете е в снимачния бизнес и доставките. 

  Безпилотните роботизирани малки машини за видеокадри от високо имаха незабавен ефект върху заснемането на лични, професионални и рекламни филми още когато бяха представени на пазарите преди 3, до 5 години. Днес хиляди потребители ги използват, а рекламни агенции залагат на тях за по-атрактивни кадри. И не е скъпо. 

  Дроновете спестиха на продуцентите хиляди евро и време да се сдобият със видеозаписи, каквито преди това можеха да направят само с хеликоптер или самолет. Но по-голямото им въздействие в бъдеще ще е не върху рекламния бизнес, а върху сферата на доставките - благодарение на дроновете, потребителите ще получават далеч по-бързо желаните стоки по домовете си.

  Това очаква главният изпълнителен директор на фирмата DroneMasters, която работи в Берлин и Хамбург, Франк Вернеке. Той говори по темата във видеоинтервю за сайта на Adweek, направено по време на конференцията в Кьолн Dmexco. В това събитие участва огромен брой хора, понякога до 52 000 делегати. 

 

  Компанията на Вернеке организира срещи на собственици на дронове. Той подчертава, че по-въздействащата трансформация върху обществото вследствие от тези машини ще бъде в пренасянето. 

  Развихря въображението си и казва, че няма търпение някой ден да започнем да управляваме наши собствени "човешки дронове", с които да прелитаме над задръстванията и да пътуваме безпрепятствено над автомобилния трафик. "Най-интересната употреба, която съм виждал наскоро (с участието на дронове) от операторска страна, е в последния филм за Джеймс Бонд, където има много, различни движения на камерата, каквито не бяхме виждали досега. И това става все по-евтино и лесно за производство".

  По думите му използването на дронове спестява снимачни разходи до 50% и повече. 

  "Имам дрон и си купих първия всъщност заради децата ми, защото като си помислих за състезание с дронове, им казах "Момчета, махнете се от PlayStation, излезте навън... Така започнаха нещата. Ние имаме малък дрон, но смятам че най-големите са вълнуващата част от технологиите", продължава той.

Тагове : дронове , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha