Неделя, 20 Октомври 2024

Ето кои са най-досадните звуци

Ето кои са най-досадните звуци
Публикация   18 Септ, 2016   /     akcent.bg   /     459

Шумната среда до такава степен затормозява хората, че много от тях биха плащали, за да чуват единствено `звука на тишината`

  Нова класация, изготвена по случай честването на първия Национален ден на тишината и спокойствието във Великобритания, показва, че хъркането е най-досадния звук на света. Шестдесет на сто от участниците в допитването заявяват, че най-смущаващият шум за тях е хъркането на половинката им. Следват мляскането, кучешкият лай, барабаненето с пръсти по дъска или бюро и шумното сърбане на течност от чаша.

  В Топ 10 на досадните звуци попадат също автомобилните аларми, шумните мотоциклети, разговорите на висок тон по мобилен телефон, ранното запалване на автомобилен двигател и бебешкият плач.

Сред най-дразнещите звуци, намерили място в Топ 50, са песните Baby на канадския изпълнител Джъстин Бийбър и Gangnam Style на корейския рапър Сай, както и парчето Crazy Frog, информира в. "Дейли мирър".

  Анкетата разкрива още, че 84% от хората се радват на едва 10 минути тишина и спокойствие дневно. Шумната среда до такава степен затормозява индивидите, че много от тях биха плащали, за да чуват единствено "звука на тишината".

  Според говорител на компания "Уърлпул", по инициатива на която е учреден днешният Национален ден на тишината и спокойствието, дразнещият шум е един от големите кошмари на съвременния живот. Единственото, което можем да направим, за да се спасим от него е да потърсим начини поне за кратко да се отърсим от заобикалящите ни звуци.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha