Петък, 18 Октомври 2024

Пламен Стоилов на откри новата учебна година в Английската гимназия

Пламен Стоилов на откри новата учебна година в Английската гимназия
Публикация   15 Септ, 2016   /     akcent.bg   /     593

   На празничния 15-ти септември, кметът Пламен Стоилов откри новата учебна година в АГ „Гео Милев“ в Русе.

   Традиционно, празникът започна с химна на Република България и издигането на националния трибагреник. Директорът Митова пожела на учениците успех и много постигнати цели, след което даде думата на  Стоилов. Той се обърна към присъстващите с думите: „За мен е чест да присъствам на откриването на учебната година в едно от най-елитните и проспериращи гимназии в Русе. Историята показва, че от нейното създаване до днес стотици випуски с качествени кадри продължават да поддържат името на АГ „Гео Милев“ като еталон в средното образование.“ Кметът Стоилов отправи пожелания за амбиция и упоритост на дванадесетокласниците, а на осмокласниците, постъпващи тази година – да следват мечтите си и да се подготвят за сериозно учене, защото „ако бъдеш приет в Английската гимназия, трябва да си готов да бъдеш отличник и да успяваш в живота“, каза още той. Градоначалникът призова децата да учат и да спортуват активно. Празникът завърши с връчване на сертификати по владеене на английски на завършващите и клетва към училището, отправена от сега постъпващите ученици.

   Извършва се ремонт по обновяване на сградата по проект „Красива България“ – това беше една от темите на дискусията в кабинета на директор Митова.Стоилов се ангажира се да бъде асфалтиран и облагороден двора на училището, за да придобие напълно завършен и съвременен облик.

   С атрактивна празнична програма, в която се включиха и сестрите Мирела и Пресияна Димитрови от Русе, стартира учебната година в СУ за европейски езици „Свети Константин-Кирил Философ“. На откриването присъстваха зам.-кметът Даниела Шилкова, която е бивш възпитаник на училището, ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Велизара Пенчев, която отправи приветствие към учениците, както и генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко. Помощник директорът по учебната дейност Елка Симеонова пожела успех и на най-малките, които за пръв път прекрачват училищния праг – първокласниците, и по-големите, които се гордеят да са възпитаници на училището. Тя благодари на Община Русе за ремонта, който се извършва на отоплителната инсталация, за да могат учениците да ползват една по-уютна и отоплена сграда през тази зима.    

   Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански откри учебната година в СУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ – Русе, където поздрави учениците и ръководството по повод откриването на новата 2016 – 2017 учебна година. „В своята дългогодишна история, образователната институция, която ръководите, се утвърди сред водещите и предпочитани учебни заведения с живи традиции и авторитет. Вашите възпитаници съумяват да намерят своята най-добра среда, в която да се развиват.“ Той допълни, че е убеден, че СУ „Фридрих Шилер“ – Русе ще продължава да заема достойно място в образователната ни система и пожела на учениците успешна и ползотворна година.  

   Зам.-кметът Димитър Наков и председателят на Общински съвет – Русе проф. Христо Белоев присъстваха на откриването на учебната година в СУ „Васил Левски“. Инж. Наков заяви, че едно от най-големите училища в България се развива успешно през последните години, а неговите възпитаници постигат все по-високи резултати и добра реализация в академичната и професионална общност. Той им пожела да бъдат горди и достойни последователи на училище с дълбоки традиции, носещо името на великия българин Васил Левски. 

   Зам.-кметът Иван Григоров присъства на откриването на учебната година в ОУ „Отец Пайсий“, а зам.-кметът Наталия Кръстева и Иван Минчев – началник отдел „Обществени поръчки“ - на празничния 15-и септември в ОУ „Любен Каравелов“. В основно училище „Иван Вазов“ на празника присъстваха секретарят на Община Русе Димитър Генков, директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов и Сашо Щерев – началник отдел „Образование“.

   Главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска присъства на откриването на учебната година в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Русе. Първият учебен ден в МГ „Баба Тонка“ уважиха Спасимир Димитров – директор дирекция „Обществен ред и сигурност“ и Мариела Личева – директор дирекция „Здравни и социални дейности“. В училище „Отец Паисий“ в Мартен на първия учебен ден беше директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ Даниела Робева. Началникът на отдел „Култура“ Ива Чавдарова присъства на концерта на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, с който възпитаниците на държавното училище стартираха учебната година днес.  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha