Петък, 18 Октомври 2024

Кампанията `Подкрепи българското` в Русе днес

Кампанията `Подкрепи българското` в Русе днес
Публикация   13 Септ, 2016   /     akcent.bg   /     603

  Русе е домкин на провеждащото се днес изложение на родни храни и хранителни продукти, под мотото „Подкрепяме българското“ .Кампанията е национална  и има за цел да подкрепи производителите в опазването и съхранението на традиционното производство у нас и ще се проведе в областните центрове.

  „Подкрепи българското“ подпомага русенските производители да достигнат директно до повече потребители със своята продукция – плодове, зеленчуци, месо, яйца, билки, включени са и участници на преработващи земеделски продукти – сирена, кашкавал, хлебни продукти, пчелни продукти, рибни продукти, ще бъдат представени големите ни винарски изби и всякакви продукти, които са част от трапеза ни.

  Сред официалните гости дошли да уважат „Подкрепяме българското“ бяха зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, зам. областният управител на област Русе Станимир Станчев, зам.-кметът на Община Русе Наталия Кръстева, директорът на дирекция „Икономика и управление на собствеността“ Нели Миткова, директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Русе Борислава Братоева, както граждани и производители.

  В своето обръщение, заместник областният управител изрази своето задоволство от провеждащата се инициатива и призова: „Освен да покрепяме българското, да подкрепяме и русенските производители, защото докосвайки се до позабравените български вкусове има какво да покажем“. Той каза още: „Подобни инициативи са начин да се изгради доверие между производители и потребители. Здравословният начин на живот е свързан с произвеждането на висококачествени продукти“.

  Официалните гости, жителите и гостите на града имаха възможност да разгледат, разположените на пл. Свобода, щандове на 27 земеделски производители и преработватели от русенска област. 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още