Понеделник, 14 Октомври 2024

Цветан Василев за БТК, обществените поръчки,

 Цветан Василев за БТК, обществените поръчки,
Публикация   09 Септ, 2016   /     akcent.bg   /     506

Банкерът пред ktbfiles.com и "Капитал"

  През 2011 г. се случва приватизацията на 80% от Булгартабак. Официален купувач е дружество, регистрирано във Виена, собственост на VTB Capital и подразделение на руската банка ВТБ. По-късно на нейно място се появяват две фондации от Лихтенщайн. Реалните собственици са няколко групи български бизнесмени и ... политици, за които има бонуси затова, че "пускат" сделката.

  "Малко известен е фактът, че началната идея беше аз и моята група да участваме в приватизацията на "Булгартабак" в консорциум с Korean Tоbacco. Недвусмислено ми беше подсказано, че така сделката няма да мине. Независимо, че аз имах консултантски договори с Rothschild в Париж. Тогава си платих консултантските договори и изоставих идеята, защото волята на Падишаха беше друга".

  Думите са на банкера Цветан Василев. За първи път той говори пред проекта "КТБ – какво се случи" и "Капитал". Кои са хората, замесени в сделката "Булгартабак", както и много други имена и факти от българския политически и бизнес живот, очаквайте  неговия разказ.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha