Понеделник, 20 Май 2024

Шестима щангисти от Русе представят България на Европейското първенство за кадети в Полша

Шестима щангисти от Русе представят България на Европейското първенство за кадети в Полша
Публикация   15:18     07 Септ, 2016 /     akcent.bg   /     406

   Шестима русенски щангисти заминават на 9 септември за Европейското първенство за кадети и кадетки до 15 и 17 години в Полша. Всички те са възпитаници на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе” и се подготвят под ръководството на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови. На практика всички повикани от старши треньорът на националния тим Иван Иванов шестима младежи в разширения тим заминават за първенството, което е признание за добрата работа в русенския тежкоатлетически клуб. Така на практика се оказва, че Русе е градът, който изпраща най-много млади щангисти на първенството. Заедно с тежкоатлетите ще пътува и единият от техните треньори – Радослав Атанасов.

   За Европейското първенство заминават общо 21 млади български щангисти повикани от клубове от цялата страна. Турнирът ще се проведе в полското градче Нови Томисл (близо до Познан).

   Старши треньорът Иван Иванов заяви, че е доволен от подготовката, но по традиция отказа да прави прогнози и да дава обещания. „Много важно и полезно бе, че успяхме да направим 40-дневен лагер с децата в базата на националния отбор в Дианабад. За този период повечето си подобриха значително личните постижения и станаха много по-уверени. Надявам се да са здрави и да покажат своя максимум в Полша” заяви Иванов.

   Ето и русенските представители на Европейското първенство за кадети и кадетки до 15 и 17 години:

Кадетки до 15 г.:

48 кг Виктория Станева

53 кг Цветелина Стоянова


 Кадетки до 17 г.:

48 кг Надежда Мей


  Кадети до 15 г.: 

 50 кг Ангел Русев

69 кг Кристиян Йорданов
    

  Кадети до 17 г.:

62 кг Стилян Гроздев

 

 

Тагове : щангисти , Русе ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още