Понеделник, 14 Октомври 2024

Превозените товари намаляват с 3,3 на сто

Превозените товари намаляват с 3,3 на сто
Публикация   27 Авг, 2016   /     akcent.bg   /     686

  Превозените товари намалява с 3,3% през второто тримесечие спрямо периода януари-март тази година. Това сочат данни на Националния статистически съюз (НСИ). За сметка на това превозените пътници от сухопътен, воден и градски електротранспорт се увеличават с 3,7 на сто спрямо първото тримесечие на 2016 г., сочат още данните. При тях се отчита нарастване и на годишна база, като броят на хората се увеличава с 6,7% спрямо второто тримесечие на миналата година.

  През второто тримесечие на 2016 г. превозените товари от сухопътния транспорт са 25,910 млн. т, или с 4,779 млн. т по-малко спрямо съответното тримесечие на 2015 г. Спадът се дължи основно на вътрешните превози на автомобилния и железопътния транспорт. Същевременно международните превози нарастват с 11,0% в сравнение с периода април-юни на миналата година. Увеличението при автомобилния транспорт е с 3.1%, а при железопътния - с 4.4%.

  Превозените товари от речния и морския транспорт, които през текущото тримесечие на 2016 г. са извършвали само международни превози, нарастват с 218.2 хил. т спрямо второто тримесечие на 2015 г. в резултат на по-голямото количество превозени товари от речния транспорт.

  От началото на април до края на юни хората използвали воден транспорт се наблюдава увеличение на превозените пътници с 8,8 хил. пътници. Нарастването се дължи основно на по-големия брой превозени пътници при международните превози на речния и морския транспорт.

Тагове : товари , спад ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha