Понеделник, 14 Октомври 2024

`Аурубис` ще продължи да инвестира в България

`Аурубис` ще продължи да инвестира в България
Публикация   21 Авг, 2016   /     akcent.bg   /     492

Младите трябва да опитат да работят в своята страна, а не в чужбина, смята Тим Курт

   Германската компания „Аурубис“ ще продължи да инвестира в България. Това обяви ръководителят на „Аурубис България“ Тим Курт пред Bloomberg TV Bulgaria.

   По думите му инвестираните 45 млн. евро във фабриката в Пирдоп са нещо козметично. Това е обичайна инвестиция в иновации, която дружеството прави на всеки 10 години.

   Компанията, която в момента произвежда мед и сярна киселина, ще продължи да разгръща производството си у нас и ще направи нови инвестиции още през следващите 2 години.

   Курт коментира и финансовите резултати на компанията. През 2016 г. те са добри, но са по-слаби от миналогодишните, защото пазарните реалности са различни, особено цената на медта.

   „През последните 5 години цената на медта беше много непостоянна. Има много предизвикателства на международните пазари като Русия, Китай, Турция, на които работим. Ние сме зависими от случващото се на тези пазари“, подчерта Курт.

   Компанията е подготвена за ниските цени на суровините, но съществува несигурност в цялостното развитие на добивната индустрия, която е силно засегната от ниските ставки и е трудно да се прогнозира какво ще се случи.    

   „Аурубис“ е наясно с ползите да прави бизнес в България и възнамерява да остане още дълги години у нас. „Ние действаме и правим устойчиви инвестиции“, отбеляза Курт.

   По думите му бизнес средата у нас постепенно се подобрява, както и работата администрацията.

   Едно от големите предизвикателства пред компанията е запазването на образованите млади хора в страната. За тази цел Аурубис ще си сътрудничи с други големи фирми, които също предлагат привлекателни работни места.

   „Младите хора трябва първо да помислят за работа в България, а не в чужбина“, категоричен бе Курт. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha