Понеделник, 14 Октомври 2024

Китайци искат да строят завод за джанти в Русе за $100 млн.

Китайци искат да строят завод за джанти в Русе за $100 млн.
Публикация   23 Юли, 2016   /     akcent.bg   /     578

По време на разговорите президентът на СИТИК Груп Ван Дзюн заяви сериозния интерес на компанията да реализира инфраструктурен проект в България, който е израз и на политиката на Китай за все по-тясно сътрудничество със страните от Централна и Източна Европа във формата 16+1

       Държавната китайска компания СИТИК Груп предлага инвестиционен проект за завод за производство на алуминиеви автомобилни джанти в Русе за 100 млн. долара и работни места за 300 души. Параметрите на инвестицията бяха представени от президента на компанията Ван Дзюн на среща с премиера на България Бойко Борисов. Производството в България ще е съобразено с всички екологични норми на ЕС, увериха китайските гости.

      Министър-председателят е отбелязал, че страната ни се радва на засилен инвеститорски интерес от китайски компании и посочи предимствата на държавата ни като стратегическа локация, с благоприятни икономически и данъчен режими. Той е приветствал заявения интерес и в други сектори като инфраструктурата и селското стопанство. На срещата премиерът и представителите на делегацията са изразили желание за по-нататъшно укрепване на партньорството и задълбочаване на сътрудничеството между български и китайски бизнес организации и компании.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha