Понеделник, 14 Октомври 2024

Започна националният събор в Рожен

Започна националният събор в Рожен
Публикация   15 Юли, 2016   /     akcent.bg   /     661

7 800 кв. м. национален трибагреник приветства гостите на събора

    Съборът  бе открит днес от 10.30 часа на Роженските поляни с концерт, в който  участваха Фолклорен ансамбъл „Родопа” – Смилян, Сборен гайдарски оркестър от „101 каба гайди”, „100 каба гайди” и др. В продължение на три дни ще бъдат представени народна музика, обичаи, обредност, словесен фолклор, танци, облекла и носии, както и традиционни български занаяти. Съборът включва национален фолклорен конкурс „Рожен”, етнографски и музейни експозиции, изложение на селскостопанска и горска техника, на млечни и месни продукти, био храни и напитки, народни игри.

    От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че ограничават движението през прохода "Рожен" от 6 ч. на 15 юли (петък), до 6 ч. на 18 юли (понеделник). Ограничението важи за участъка от път ІІ-86 Пловдив - Чепеларе - Соколовци - Смолян, от отклонението за курортен комплекс Пампорово до с. Соколовци.

    От Чепеларе, Пампорово и кв.Устово в Смолян ще има обществен транспорт за Рожен. Автобусите ще пътуват и през трите дни, като ще тръгват веднага след като се напълнят с пътници или на 15 мин с начален час 7:00.

Тагове : Рожен , събор ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha