Понеделник, 14 Октомври 2024

Дъждът не спря традицията на ПК „Зора“ Тръстеник за празнично откриване на жътвата

Дъждът не спря традицията на ПК „Зора“  Тръстеник за празнично откриване на жътвата
Публикация   30 Юни, 2016   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     895

Земеделците отбелязаха подобаващо и църковния празник Св. Петър и Павел

 

Летният дъжд не успя да уплаши земеделците от ПК „Зора“- Тръстеник и днес официално бе открита жътвата. Макар и не на блока,  тържественият ритуал се състоя пред стопанския двор, в присъствието на членовете на кооперацията, на УС и на отец Емилиян.

Пак традиционно детската вокална група „Зорница“ с ръководител Мария Иванова поздрави земеделците с оригинални и уникални текстове и песни. Най- много аплодисменти събра осъвременената версия на приказката за Дядо и ряпа, която завърши с помощта на интернет заради многобройните ангажименти на фамилията.

Хорът при читалището „Изгрев“ поздрави ПК „Зора“ в автентични песни, прославящи труда и родния край.

За пореден път, при специфичните атмосферни условия бе изпълнен ритуалът за откриване на жътвата. Председателят на ПК „Зора“ Росен Коев изрази надежда и тази година хамбарите на комбайните и на всички членове на кооперацията да са пълни. Традиционно той пожъна и дари заедно с мениджъра на Терра Гоуб Милен Коев по плик със сума пари, с които празникът да стане още по- усмихнат и настроението по- ведро.

Отец Емилиян отслужи водосвет за берекет и посвети присъстващите в делата на светите апостоли Петър и Павел. След което настъпи богата артистично- музикална фолклорна и не само програма, която изненада приятно ръководството на кооперацията и гостите на събитието.

Оказа се, че дъждът не е враг на земеделците, а под капките бяха изиграни няколко танца, сценарият на които граничеше с тези от Хоривуд.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha