Петък, 20 Септември 2024

Това вече е смешно. Исландия гласува футболен Брекзит за Англия

Това вече е смешно. Исландия гласува футболен Брекзит за Англия
Публикация   28 Юни, 2016   /     akcent.bg   /     440

Сензацията е налице - футболното джудже изхвърли британците от Евро 2016 с 2:1

Англия живее в интересни времена. Националният отбор по футбол на страната бе изхвърлен от европейското във Франция след 1:2 срещу тима на Исландия. Футболното джудже отива на четвъртфинал, където ще срещне състава на домакините.

Англия не иска Европа и това си е. А явно и Европа вече не я иска. "Трите лъва" поведоха с гол от дузпа на Уейн Руни, но допуснаха обрат още преди почивката. Сигурдсон изравни в 6-ата минута, а в 18-ата Сигтарсон направи обрата пълен и вледени англичаните.

За едни смях, за други срам. Исландия наброява 330 хиляди души. Който и да е лондонски квартал е много повече. Да не говорим, че само в един лондонски квартал има повече отбори на всички нива в английския футбол, отколкото в "ледената" държава.

След гола на Руни, до който се стигна след нарушение срещу Рахийм Стърлинг в третата минута, родоначалниците на най-популярната игра изглежда решиха, че неделният мач с Франция вече им е уреден.

"Китоловците" обаче им устроиха показна акция и наказаха грешките им в защита. При вторият гол вина носи и вратарят Джо Харт, който пази много слабо по време на цялото европейско.

Нататък Исландия продължи да играе по-добре. След почивката облечените в синьо създадоха по-опасни положения на контраатаки и можеха по-рано да решат изхода. Джо Харт имаше запомнящи се спасявания. Докато атаките на Руни и компания не носеха опасност и бяха лесно предвидими.

Пореден срам за Англия, но този път наистина звучен - това е сред най-големите шамари в историята на европейските първенства. Има много "за", "против", "кога", "дали", "защо" и т.н. за политическия "Брекзит", но футболният е еднозначен - резил.

И поздравления за Исландия. Футболното чудо на тази страна, която се е учила на тази игра от Англия, вече се изследва. Тимът е сред 8-те най-силни в Европа.

А вече тръгнаха солени шеги. Една от тях гласи следното: "Англия е единствената страна, която може да напусне Европа два пъти за четири дни." Според друга, селекционерът Рой Ходжсън е достигнал премиера Дейвид Камерън. Също така, подобно на референдума, тръгнала подписка за нов мач с Исландия.

Между другото, за разлика от Камерън, Ходжсън подаде незабавна оставка след сблъсъка с айзберга. А не за след месеци... Треньорът протече кратко обръщение на пресконференцията. Договорът му и без това изтича, но имаше опция за удължаване до световното в Русия. Ходжсън бе най-високо платеният треньор на Англия в историята с възнаграждение от 4,2 милиона евро годишно.

Докато шведският наставик на исландците Ларс Лагербак се подписва под точно 10 пъти по-малко.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha