Петък, 20 Септември 2024

Ремонтът на Градския стадион може да започне през август

Ремонтът на Градския стадион може да започне през август
Публикация   28 Юни, 2016   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     551

2,8 млн. лева отпуска държавата за ремонт на Спортното и на пансиона към него

През м. август е възможно да започне ремонтът на Градския стадион в Русе, ако няма обжалване на обществената поръчка на спортното министерство, като до 5 юли ще се събират офертите. Това съобщи днес на нарочна пресконференция министър Красен Кралев. Около два месеца ще трае подновяването на терена, а след това и осветлението, като това няма да се отрази на качеството на изпълнение.

Според Кралев вероятно първите мачове на русенските футболисти ще се играят чужд терен, но и това ще стане ясно една след като БФС определи критериите, по които стадионите ще бъдат лицензирани.

Ще бъдат необходими още средства, които ще изисква спортното съоръжение- модернизиране на сектора за гости, съблекални, тоалетни и др. по-дребни детайли, каза кметът Пламен Стоилов и обеща още от догодина от общинския бюджет да бъдат заделяни по 300 000 лева да козирки, ВИП зона и др. И министърът, и кметът се извиниха на феновете на русенския тим, но както каза и Стоилов, няма как да се харчат пари за стадион за А група, когато отборът играе във В или Б група.

Като един от спортните градове на страната министър Кралев определи Русе и спомена футбола, борбата, бокса като водещи. Според него скоро детско-юношеската школа по футбол в града може да получи и национално финансиране предвид развитието и.

2,8 млн. лева спортното министерство ще отпусне за ремонт на сградата на Спортното училище и реновиране на пансиона към него. Това трябва да стане до пролетта и по този начин спортът в Русе да получи нов тласък. Директорът на училището Борис Цветанов обясни, че всяка година различен спорт е атрактивен за кандидатите за Спортното училище.

На срещата присъстваха и депутатите Пламен Нунев и Свилен Иванов, областният управител Стефко Бурджиев и председателят на Об. съвет проф. Христо Белоев. Кметът Стоилов благодари на спортния министър и най-вече на Пламен Нунев за държавната подкрепа от 1 млн. лева, които правителството отпусна за Градския стадион.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha