Национална служба за съвети в земеделието /НССЗ/ ще изготвя безплатно заявление и бизнес план
за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ заразвитието на малки стопанства“ от
Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. НССЗ ще предоставя информация и съвети,
които да подпомогнат земеделските стопани при развитието на техните стопанства и
кандидатстването им по подмярката на Програмата.
Консултантският пакет ще включва:
- изготвяне и попълване на бизнес плана за кандидатстване, съгласно съответното приложение в наредбата за прилагане на подмярка 6.3;- изчисляване на точките по критериите за оценка на проектите за подмярка 6.3;
- изготвяне и попълване назаявление за подпомагане, съгласно съответното приложение в наредбата за прилагане на
подмярка 6.3;
- окомплектоване на изискуемите документите към заявлението за подпомагане;
- предоставяне на съвети за изпълнението на бизнес плана в областта на растениевъдството,
животновъдството и аграрната икономика.
Консултантските услуги ще се предоставят на всички земеделски стопани,които отговарят на
изискванията за допустимост. Те следва да са регистрирани като земеделски стопани по реда на
Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделски стопани, като
икономическият размер на земеделското стопанство да е от 2000 до 7999 евро стандартен
производствен обем. Общият доход от предходната година от земеделски дейности, който стопаните следва да са получили, е минимум 33%.
Консултациите ще се предоставят във всеки един от Териториалните областни офиси на НССЗ от специализирани екипи от агроном, зооинженер и икономист.Експертите ще бъдат на разположение през целия период на изпълнение на поетите ангажименти в бизнес плана и безплатно ще подпомагат земеделските стопани за неговото изпълнение,
както и за цялостното развитие на жизнеспособно и конкурентно стопанство.
Със заповед на министъра на земеделието и храните приемът по подмярка 6.3. „Стартова помощ заразвитието на малки стопанства“ по ПРСР 2014-2020 г. е обявен периода за от 4 юли до 12
август 2016 г.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай