Петък, 20 Септември 2024

Испания е третият сигурен 1/8-финалист на Евро 16

Испания е третият сигурен 1/8-финалист на Евро 16
Публикация   18 Юни, 2016   /     akcent.bg   /     564

Защитаващият титлите си от последните две европейски първенства тим на Испания се класира за 1/8-финалите на 15-ия шампионат на Стария континент – във Франция `16. Във втория си мач от гр. D "Ла Фурия" се наложи с 3:0 над състава на Турция и събра пълен актив от 6 т., който гарантира едно от първите две места в крайното класиране.

  Тази вечер на ст. "Алианц Ривиера" в Ница испанците нанесоха решителен удар в края на първото полувреме, когато само за 3 минути вкараха два гола. В 34-тата Нолито центрира отляво в наказателното поле и Алваро Мората отклони топката с глава във вратата на Волкан Бабаджан. А в 37-ата се разписа самият Нолито, оставен непокрит при изсипана топка около точката за изпълнение на дузпа.

  Испанците довършиха съперника си веднага след почивката, когато Мората отбеляза втория си гол в двубоя. В 48-ата мин. нападателят на "Ювентус" промуши топката между краката на Волкан, завършвайки триходова комбинация, започната от Андрес Иниеста и продължена от Жорди Алба, за когото останаха съмнения, че се намира в засада. Така европейският шампион стана първият тим, отбелязал три гола в един мач от началото на първенството.

  Освен това Испания стана третият сигурен участник на 1/8-финалите на Евро `16 след домакина Франция и вицешампиона от Евро `12 Италия, които записаха по две победи съответно в гр. А и гр. E. На второ място в гр. D засега е Хърватия с 4 т., пред Чехия с 1 т. и Турция с 0 т. В последния кръг на 21 юни са двубоите Чехия - Турция и Хърватия - Испания.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha