Неделя, 20 Октомври 2024

Д-р Кирил Панайотов: Внимателно с промените в здравеопазването!

Д-р Кирил Панайотов: Внимателно с промените в здравеопазването!
Публикация   13 Юни, 2016   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     598

Об. съветник смята, че докато не приключат реформите в системата, не трябва да се предприемат резки действия

 

Дебатът около дейността и финансовите резултати на общинските медицински дружества предизвикват обясним интерес. Затова представяме и позицията на един експерт, който определено няма причина да бъде подозиран в различен интерес от този на Общината.

Докато не приключат реформите в системата на здравеопазването, не трябва да се предприемат действия, резултатът от които не е особено ясен. Това становище изрази общинският съветник от ГЕРБ и член на Комисията по здравеопазване.

В момента постоянно има някакви промени, които допълнително биха усложнили работата на управителите на търговските дружества. Ситуацията, в която работят медицинските заведения е сложна. Управителите са доказали своята компетентност и професионализъм и всяко една едно промяна или допълнително натоварване може да създаде проблеми, смята управителят на болница „Медика“.

Промените в нормативната уредба в определени случаи изпреварват действията на ръководителите на медицинските дружества, което създава допълнителни трудности. В Русе, за разлика от редица други градове в страната, те не черпят средства от общинския бюджет. Със сигурност може при някои от тях да се подобри управлението, но повечето се справят със ситуацията успешно. Трябва да се има предвид и кризата с медицински персонал, както и с управленски кадри, а едно необмислено решение  може да се окаже сериозен проблем.

 

Д-р Панайотов смята, че създаване на Комисия към Об. съвет не е лоша идея, но преди да се вземат каквито и да са решения, то те трябва да се обсъдят внимателно и задълбочeно.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha