Петък, 20 Септември 2024

Германия с победа от 2:0 над Украйна

Германия с победа от 2:0 над Украйна
Публикация   13 Юни, 2016   /     akcent.bg   /     369

Световният шампион Германия надигра тима на Украйна с 2:0 и постигна най-изразителната победа от началото на европейското първенство във Франция. Головете на ст. "Пиер Мороа" в Лил отбелязаха централният защитник Шкодран Мустафи и капитанът Бастиан Швайнщайгер, който тази вечер се появи като резерва едва в последните минути на двубоя.

  Бундестимът откри в 19-ата минута, когато Мустафи вкара с глава първия си гол с националната фланелка след центриране на Тони Кроос от свободен удар. Швайнщайгер пък се разписа при контраатака в добавеното време на мача след подаване отляво на Месут Йозил.

  Най-силните минути на Украйна бяха в края на първото полувреме. В 36-ата германският бранител Жером Боатенг с мъка изби от голлинията удар на Йевхен Коноплянка, а в 38-ата попадение на Андрий Ярмоленко бе отменено заради засада. След почивката се игра предимно в половината на украинците, като от чисти позиции пропуснаха да се разпишат Йозил, Кроос, Сами Кедира, Томас Мюлер и Андре Шюрле.

  С вкараните два гола "маншафтът" оглави класирането в група С заради по-добра голова разлика от Полша, чийто тим по-рано днес би с 1:0 дебютанта Северна Ирландия. Следващите мачове от групата са на 16 юни и ще противопоставят Германия срещу Полша на "Стад дьо Франс" в Париж и Украйна срещу Северна Ирландия на "Парк Олимпик" в Лион.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha