Понеделник, 14 Октомври 2024

„Каолин“ АД получи сертификат „Зелена компания“

„Каолин“ АД получи сертификат „Зелена компания“
Публикация   10 Юни, 2016   /     akcent.bg   /     601

 

 

„Каолин“ АД беше отличен в традиционния конкурс „Най-зелените компании в България“, организиран от b2bMedia под патронажа на Министерството на околната среда и водите. В категорията „Индустрия и производствен сектор“ „Каолин“ АД спечели трето място и получи сертификат „Зелена компания“.

На официалната церемония по връчването на наградите, състояла се снощи в х-л „Хилтън“ в София присъстваше заместник-министърът на екологията  Атанаска Николова. При получаването на наградата, представителят на дружеството, Радомир Чолаков, каза, че за „Каолин“ АД това е едно изстрадано отличие, поради факта, че през предходни години компанията е била обект на необосновани нападки по отношение на опазването на околната среда.

Наградата е признание за усилията на оперативния изпълнителен директор Димитър Ангелов, екипа еколози на фирмата под ръководството на Валентина Добрева и всички колеги от Направление „Оперативна дейност“, които в ежедневната си дейност прилагат и отстояват високите критерии на „Каолин“ АД и „Кварцверке“ ГмбХ в областта на защитата на природата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha