Понеделник, 14 Октомври 2024

Борисов към КРИБ: Ние ще се оправим и в опозиция, но вие няма да се възстановите

 Борисов към КРИБ: Ние ще се оправим и в опозиция, но вие няма да се възстановите
Публикация   09 Юни, 2016   /     akcent.bg   /     696

Премиерът Бойко Борисов използва речта си при откриването на пролетния бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), за да проведе политическа агитация.

  За разлика от други случаи, в които не пропуска да изреди изграденото при управлението на ГЕРБ, събраните повече приходи в бюджета и др., той казва, че пред членовете на организацията не се налага да описва всичко това. Вместо това той призовава бизнесът да помни 1996 г.

  "Надявам се в тази зала да сте умни и да имате памет поне от 1996 г. досега. Румен Гечев фалира банките, направи пенсиите три лева и сега той е основният кандидат да ви управлява финансите в алтернативното правителство", предупреждава Борисов. "Надявам се да имаме малко памет и да си го представите като финансов министър. Няма да може да ви вдигнем пак", посочва той.

  Припомня на присъстващите в залата и "ерата Орешарски", при която са похарчени за година и половина 3.6 млрд. лв. "живи пари обществен ресурс".

  Той призовава присъстващите на събитието да си помислят по тези теми.

  "Не казвам, че сме идеални и че сме най-доброто, но на фона на останалите, това което сме направили досега е във ваша полза. Надявам се да сте ме разбрали правилно. Ние ще се оправим и в опозиция, но след това вие няма да можете да се възстановите", посочва премиерът.

  Той описва като нестабилна ситуацията както на Балканите, така и в света и затова обяснява, че управляващите имат нужда от партньори, каквито вижда в лицето на КРИБ.

  Премиерът посочва, че "за съжаление" сред политиците ГЕРБ няма партньори, тъй като в политиката е изпълнено с популисти, безспорни лъжци, които предлагат неща, които бизнесът "прекрасно знае", че няма да как да се случат.

  "За каква социална политика ще говорят БСП? Затова на нас ни трябват партньори, хора, които знаят, че асфалтът може да не се яде, но там, където мине магистрала, виждате как растат заводите, какви са инвестициите. Вальо Златев преди ходеше в Бургас с преспиване, а сега отива и се връща. Мога за всеки град, който ме пипнете, да ви кажа какво е направено за последните 5-6 години", обобщава премиерът.

  Той посочва и че патронажът на въпросния бал, който се провежда за втори път, поел с удоволствие, защото бил единственият, за който не му искали пари. Другите започвали от 150 хил. лв.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha