Петък, 20 Септември 2024

Финален кръг на „Катерачна надпревара Русе 2016“ ще се проведе в СОУ "Васил Левски"

Финален кръг на „Катерачна надпревара Русе 2016“ ще се проведе в СОУ
Публикация   07 Юни, 2016   /     akcent.bg   /     158

От 9 дo 11 юни  на територията на СОУ „Васил Левски” – Русе ще се проведе четвъртият финален кръг на инициативата „Катерачна надпревара Русе 2016”, която е част от кампанията „Русе – европейски град на спорта 2016” и се реализира с  подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и BH социален проект на ЕКОНТ.

Водещите организатори от Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик” в партньорство със Студентския съвет на Русенския университет и сдружение ВелоРусе подготвят условия за масово и атрактивно участие, както на учениците от СОУ „Васил Левски”, така и на всички други желаещи русенци, без ограничения на възрастта. Надпреварата е в три дисциплини - катерене по стена, колоездене и ходене по лента.

Катеренето е по 4-метрова стена тип боулдър” с обезопасителен дюшек за приземяване и наредени хватки по три маршрута с различна трудност – СВРЪХЛЕКА, ЛЕКА и НОРМАЛНА. До катерачната стена са разположени трасе за майсторско управление на велосипед и опъната над терена лента за ходене.

Всеки участник може да се включи в 1, 2 или 3 дисциплини по веднъж през всеки един от дните на надпреварата. Инструктор-демонстратори ще напътстват и подпомагат участниците и в трите дисциплини и ще оценяват представянето по точкова система. След финиширане всеки участник ще получи флагче или стикер, а всеки трети    награда от томбола. 

По резултатите от всички 4 кръга на надпреварата общо 6 училища, клубове и детски градини  ще бъдат наградени с купи, свидетелства и предметни награди. За да се избегне струпване на по-голям брой участници е предвидено предварително записване за групи за конкретен ден и час със заявка по образец на адрес: academic@uni-ruse.bg, във Facebook: СТПД  Академик - Русе или на тел.: 0882 966 369.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha