Понеделник, 14 Октомври 2024

Девет компании са номинирани за наградите

Девет компании са номинирани за наградите
Публикация   04 Юни, 2016   /     akcent.bg   /     488

Кулминацията на Втория пролетен бал на работодателите и индустрията в България, който ще се проведе на 8 юни 2016 г. в София Тех Парк, ще бъде връчването на най-авторитетните за бизнеса награди „КРИБ - Качество, Растеж и Иновации от България", съобщиха от пресцентъра на КРИБ.

Със специалната награда на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев ще бъде отличена компанията с най-голям цялостен принос за развитието на икономиката в България. Компаниите, номинирани за наградите „КРИБ - Качество, Растеж и Иновации от България" за 2016 г., са:

Категория Качество:

Ди Ейч Ел Експрес България

Кока-Кола ХБК България АД

ОМВ България

Томбоу България ООД

Категория Растеж:

Абритес ООД

Алкомет АД

Вазовски машиностроителни заводи ЕАД

Каменица АД

Категория Иновации:

Каменица АД

Солвей Соди АД

Обществена и държавна подкрепа за качественото и иновативно българско производство е една от главните цели на КРИБ. Затова в началото на 2015 г. Управителният съвет на Конфедерацията учреди годишни награди за качество, растеж и иновации от България, както и за цялостен принос в развитието на българската икономика. Чрез наградите КРИБ иска да насърчава качественото и иновативно българско производство. Конфедерацията е уверена, че отличените фирми ще бъдат пример за всички, които правят бизнес в България и налагат нови, по-високи стандарти в икономиката.

Първият пролетен бал на КРИБ, който се проведе миналата година, беше огромен успех - с наградите на КРИБ бяха отличени компании с много значим принос за растежа на българската икономика, а благодарение на спонсорите на бала бе стартирана „Академия Икономика" - най-голямата инициатива на КРИБ в областта на образованието и професионалната подготовка на младите хора.

Голямата награда в категория Качество получи „Асарел Медет" АД. Министър-председателят г-н Бойко Борисов връчи наградата на професор доктор Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет". Голямата награда в категория Растеж получи „Трейс Груп Холд" АД. Министърът на икономиката г-н Божидар Лукарски връчи наградата на професор доктор инженер Николай Михайлов, председател на Съвета на директорите на „Трейс Груп Холд". Голямата награда в категория Иновации получи Пощенска банка. Председателят на КРИБ (2010-2014 г.) и изпълнителен директор на Софарма г-н Огнян Донев връчи наградата на  Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.

Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи „Минстрой Холдинг" АД. Председателят на КРИБ  Кирил Домусчиев връчи наградата на професор доктор на техническите науки Николай Вълканов, председател на Управителния съвет на „Минстрой Холдинг".

Златни спонсори на втория Пролетен бал на КРИБ са компаниите: Хювефарма ЕООД, Агрион Инвест АД, Геотрейдинг АД, Лукойл България ЕООД, Минстрой Холдинг АД, Нове Холдинг АД и Софарма АД.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha