Петък, 20 Септември 2024

Реал -Мадрид победи Атлетико- Мадрид и спечели Шампионската лига!

Реал -Мадрид победи Атлетико- Мадрид и спечели Шампионската лига!
Публикация   29 Май, 2016   /     topsport.bg    /     746

Отборът на Реал (Мадрид) спечели тазгодишното издание на Шампионската лига! В драматичен финал, изигран на стадион „Сан Сиро“ в Милано, „кралете“ надвиха с  6:4 (след изпълнението на дузпи) големия си градски съперник Атлетико (Мадрид). В герой за „белия балет“ се превърна безспорният им лидер Кристиано Роналдо, който реализира най-важния последен наказателен удар. Така грандът се поздрави с исторически 11-а трофей в турнира, който определено може да се нарече „надпреварата на Реал“. В ролята на грешник за Атлети пък бе бранителят Хуанфран, който нацели страничната греда от бялата точка.

 


 В редовното време срещата завърши при резултат 1:1, а 80 000 хиляди на трибуните станаха свидетели на уникална драма. Серхио Рамос изведе символичните домакини още в 15-ата, когато се оказа най-съобразителен след едно центриране на Кроос.  Последваха още силни минути за „кралете“, които обаче пропиляха няколко отлични възможности да решат всичко. Поради този факт, те бяха наказани в 78-ата минута, когато Яник Ферейра-Караско прати съперничеството в продължения.

При дузпите Лукас, Рамос, Бейл, Марсело и Роналдо не трепнаха, докато Хуанфран от Атлети се огъна и прати топката в страничната греда. Триумфът в Милано ще донесе на „кралете“ премия от близо 600 000 евро на човек. Това е и първата купа в треньорската кариера на легендарния Зинедин Зидан, така той става един от малкото, които печелят "трофея с ушичките" и като състезател и като наставник.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha