Петък, 20 Септември 2024

Сокол -Червена вода срази Младост -Екзарх Йосиф и триумфира с титлата в Русенско

Сокол -Червена вода срази Младост -Екзарх Йосиф и триумфира с титлата в Русенско
Публикация   28 Май, 2016   /     Зона 90   /     788

 

 

Сокол -Червена вода) е новият шампион на Областното първенство в Русенско. “Соколите” завоюваха титлата в региона след убедителен успех с 6:2 в изключително интересен финал срещу Младост (Екзарх Йосиф). Срещата се изигра на Градския стадион в Русе.

Момчетата на Людмил Любенов буквално прегазиха своя противник и нанизаха четири попадения още през първото полувреме. Самир Мастънов откри резултата в полза на “соколите” в самото начало на двубоя. Безспирните атаки на футболистите на Червена вода създадоха още главоболия на символичните гости от Екзарх Йосиф. Красимир Димитров наниза хеттрик и доведе резултата до 4:0.

През втората част събитията на терена не се промениха. Сокол продължи да бъде по-активния отбор. При една от атаките си възпитаниците на Людмил Любенов спечелиха дузпа, която бе точно изпълнена от Мариян Тодоров – 5:0. Светослав Недялков също записа името си сред голмайсторите и покачи на впечатляващото 6:0. В следващите минути футболистите на Сокол намалиха оборотите, а в игра се появиха като смени по-млади футболисти. Инициативата постепенно премина в състава на Младост, които до края на двубоя съумяха да върнат две попадения и да направят загубата си по-почетна. Борислав Дяков бе точен от дузпа и намали, а малко след това след това се разписа Несим Едип за крайното 6:2.

След края на двубоя се състоя церемония по награждаването на финалистите. Председателят на Областния съвет на БФС – Русе Димитър Димитров връчи купи на двата отбора. Младост (Екзарх Йосиф) получи купа за второто си място в тазгодишния шампионат, а първенците от Сокол (Червена вода) също бяха награди с отличие за първото си място. На награждаването присъства и старши треньорът на Дунав (Русе) Веселин Великов, който изведе “драконите” до А група през този сезон.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha