Понеделник, 14 Октомври 2024

Бизнесът не подкрепя свръхпроизводството на икономисти и юристи

Бизнесът не подкрепя свръхпроизводството на икономисти и юристи
Публикация   24 Май, 2016   /     akcent.bg   /     505

В техническите университети всеки трети студент не успява да завърши, се казва в становище на АИКБ

23 общински съветници вместо 29, както е сега, ще имат общините с до 50 хил. жители. В общините с население до 100 хил. души общинските съветници ще са 29, а не 37. До 160 хил. души - ще се избират 33 съветници, вместо 41, а с над 160 хил. жители - 41, вместо 51 съветници.

В преходните и заключителни разпоредби на кодекса се регламентира и броят на зам.-кметовете в зависимост от жителите на общината.

Германският химически и фармацевтичен концерн „Байер“ иска да купи американския производител на семена и химически торове „Монсанто“, за да създаде световен лидер в областта на земеделието. Германският концерн е предложил на „Монсанто“ да изкупи всички негови акции на цена от 122 долара всяка, което възлиза на общата сума от 62 милиарда долара. В комюнике на „Байер“ се отбелязва, че предложената цена е с 33% по-висока от средната цена, на която са се търгували акциите на американската компания.

„Заедно ще се опираме на колективния опит на двете компании за създаването на водещ играч в селскостопанската област с изключителни възможности за иновации в интерес на фермерите, потребителите и нашите служители“, заявява Вернер Бауман, генерален директор на „Байер“. Чрез сделката германският концерн ще разшири пазарите си в Америка и Азиатско-тихоокеанската зона.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha