Петък, 20 Септември 2024

Въпреки рестрикциите българският Sin R 1 GT4 се изкачи с 9 позиции и финишира седми

Въпреки рестрикциите българският Sin R 1 GT4 се изкачи с 9 позиции и финишира седми
Публикация   15 Май, 2016   /     akcent.bg   /     625

След оспорвана надпревара пилотите на София Кар Моторспорт днес се изкачиха с 10 позиции от стартовата 16 -та позиция и финишираха на седмо място в SIN R1. Хендрих Щил и Андреас Голден показаха, че автомобилът има голям потенциал въпреки рестрикциите и допълнителните тежести, като извоюваха място в челната десетка. Дроселът бе намален на 45 на сто от капацитета му, което направо спъна мощния двигател. Това реално означава, че колата ни е по- слаба с 4-5 секунди на обиколка от първия. . Но показахме, че можем да се борим достойно и се надяваме, че и вярваме, че и за в бъдеще ще радваме феновете и спонсорите”, каза Росен Даскалов веднага след състезанието.

Тясната писта в По беше голямо предизвикателство за пилотите и техните автомобили, като дъждът в дните на тренировките и първото състезание допълнително усложни нелеката им задача.

В началото на вторият състезателен ден зад волана на българския супер автомобил бе Щил, който го предаде на Голден с девета позиция. Воденият за аматьор пилот завърши на седма позиция.

За разлика от вчерашното състезание, което приключи късно вечерта на фарове, днес слънцето бе на страната на пилотите и огря френският град По и пистата.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha