Понеделник, 29 Април 2024

Дефиле "Вино и гурме" вече стартира с участие на 16 български изби

Дефиле
Публикация   14:44     15 Май, 2016 /     akcent.bg   /     429

„Пловдив трайно се настани на винената карта на България и това е напълно естествено, заради университета, който подготвя кадри за винената индустрия и вече десетилетия работи в тази посока”. Това сподели кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев, който съвместно с г-жа Ирена Георгиева заместник-министър по туризма и народните представители Менда Стоянова и Димитър Лазаров откриха второто издание на едно от най-интересните събития за винен туризъм в страната – фестивалът Дефиле „Вино и Гурме”. То се провежда в рамките на два дни - на 14 и 15 май в Стария град на Пловдив.

 

Посетителите на фестивала ще могат да се насладят на подходящите за сезона вина на 16 водещи винопроизводители от цялата страна. Te ще представят своите вина в комбинация с ястията на 8 ресторанта и 3 кетъринг фирми във възрожденската атмосфера на 10 емблематични места в Стария град.

„Пловдив все повече се показва на масовата публика с подобни събития. Всяка година в града има ръст на туризма, ръст, който беше много устойчив на кризите през годините. Това е благодарение на събитията, които организираме, които популяризираме, така че те да започнат да работят за Пловдив”, коментира кметът Иван Тотев. „По пътя за 2019-та година ние ще развиваме, ще надграждаме, ще измисляме и въвеждаме нови формати, а „Вино и гурме” ще има със сигурност едно успешно бъдеще”, допълни той.

„Пловдив е първенец в организирането на такива събития, които привличат туристите,” заяви на свой ред Ирена Георгиева заместник-министър по туризма. Тя поздрави Община Пловдив и Съвета по туризъм за добрата организация на събитието и припомни, че градът има своето трайно установено и престижно място на туристическата карта на България.

 

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала се предлагат заедно с жетони.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още