Петък, 20 Септември 2024

Отборът на Росен Даскалов участва във втория кръг на Европейските GT4 серии

Отборът на Росен Даскалов участва във втория кръг  на Европейските GT4 серии
Публикация   12 Май, 2016   /     akcent.bg   /     738

Състезанията ще се излъчват по BNT HD


Само ден след рождения ден на създателя на българския болид Sin Cars, българският отбор София Кар Моторспорт  отлита в четвъртък заедно с експилота за участие във втория кръг от Европейските GT4 серии  на пистата По, Франция.

  

Отборът ще се включи в надпреварата със Sin R1 GT4.

 

 Пистата е с дължина  2.769 км, като градското състезание на По е не по-малко вълнуващо от това на пистата в Монако. Пистата става домакин на състезание за първи път през 1930, като в наши дни на нея се провеждат предимно състезания от Formula 3 Championship.

 

 За първи път участниците в Европейските GT4 серии ще имат възможността да се състезават в градска надпревара.

  

  Първото състезание ще се проведе на 14 май, събота от 21:50 и ще се излъчи на запис в неделя – 11:30 часа по  BNT HD, а второто ще се предава на живо (12:30 часа) по BNT HD.

 

  Отборът  успешно стартира в първия кръг на  Европейските GT4 серии през май в Монца -   Sin R1 GT4 даде първо  време и на двете свободни тренировки, като остави зад гърба си всички свои конкуренти. Успехът на българския  суперавтомобил, създаден от русенеца Росен Даскалов,  продължи и в квалификациите за място, където пилотите  Хендрик Щил и Андреас Гюлден се представиха отново с най-добри резултати.

 

 След първите места в тренировките и в квалификацията за европейските GT4 серии,  отборът  стартира първия кръг  с наказания – 15 секунди в бокса и с общо 65 кг тежести, които доведоха до второ място в първия ден на състезанието. Заради настъпване на бялата линия от Анди Гюлден в събота, отборът получи 30 секунди наказание, с което му отнеха второто място и остана осми.

  

Във втория кръг Гюлден водеше убедително, но внезапна повреда в алтернатора го извади от състезанието.

     

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha