Понеделник, 14 Октомври 2024

Гигабитов интернет достъп с 90 пъти по висока скорост пускат за първи път в България

Гигабитов интернет достъп с 90 пъти по висока скорост пускат за първи път в България
Публикация   11 Май, 2016   /     akcent.bg   /     584

1 Gbps означава 90 пъти повече от средната скорост на интернета в България. Това е скорост 178 пъти по-висока от средната скорост на интернет в света.

   От днес в България стартира новата бизнес услуга “cooolOffice”, с която клиентите получават интернет достъп със скорост до 1 Gbps. Услугата е без аналог на българския пазар. 1 Gbps означава интернет със скорост от 1000 Mbps или 90 пъти повече от средната скорост на Интернета в България и 178 пъти по-висока от средната скорост в света.

   С цена 69 лв. на месец тази изключителна в световен мащаб скорост на връзката става достъпна и за малкия и среден бизнес.

   По данни на НСИ 91% от фирмите в България имат достъп до Интернет, но по-голямата част от тях ползват предимно скорости до 100 Mbps.        

   От гигабитовата услуга могат да се възползват бизнес клиенти на територията на Пловдив, София и Велико Търново. От компанията възприемат нов подход, като дават възможност на клиента сам да моделира това, което ползва. Към интернет достъпа могат да се добавят различни допълнителни услуги. Най-атрактиваната от тях е IP телефония с включени 3000 минути, които важат дори и към мобилни мрежи в България, освен към фиксирани и Зона 1.

   Услугата се предоставя през мрежа от най-ново поколение, изградена по технологията Direct Fiber To The Home (FTTH), при която всеки клиент разполага с отделно оптично влакно от техническия център директно до своя офис. Това, че оптичното влакно не е споделено с никой друг, осигурява максимално качествена, сигурна и безпроблемна връзка.                         

   Гига бързият интернет позволява симетрични скорости на сваляне и качване с до 1000 Mbps и дава възможност на компаниите да развиват по-успешно дейността си и да повишават конкурентоспособността си.

Ето какво може да бъде направено със скорост от 1 Gbps:

   •              Възползване от пълния потенциал на облачните технологии

   •              Стрийминг на видеа, филми и ТВ предавания

   •              Все повече устройства са свързани към Интернет в офиса

   •              Провеждане на конферентни видео връзки и уебинари

   •              Качване и сваляне на файлове, снимки и видеа за секунди

   •              Виртуална реалност (VR)

 

   Широките възможности, които предоставя гигабитовата скорост, ще стимулират иновативните компании и отключат потенциала за създаването на нови продукти, услуги и приложения, които до този момент не са били възможни поради ограниченията в капацитета. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha